Servis bojlera

SERVIS BOJLERA – Ožvald plin nudi Vam servis plinskih bojlera na području Zagreba, Velike Gorice i zagrebačke županije!

Bitno je znati:

Ovlašteni serviser plinskog uređaja nema zakonsku obavezu servisiranja plinskih uređaja. Vlasnik, odnosno korisnik plina, angažira ga pri redovitim pregledima plinskih uređaja. Nema definiranih rokova pregleda.

Preporuka je da se pregled atmosferskih uređaja i starijih tipova uređaja obavlja minimalno jednom godišnje, a uređaja sa zatvorenom komorom izgaranja (kondenzacijski bojleri) jedanput u dvije godine.

Također, važno je znati da vlasnik, odnosno korisnik plina, ima zakonsku obavezu održavanja unutarnje plinske instalacije ne samo plinskih uređaja već i unutarnje plinske instalacije te dimnjaka i to temeljem Zakona o zaštiti od požara, Zakona o vlasništvu i drugim pravima te Zakona o gradnji.

Redovito, najveću zakonsku obvezu ima sam vlasnik plinske instalacije koji je odgovoran za održavanje svih dijelova unutarnje plinske instalacije uključujući cjevovod, dimnjak i plinske uređaje.

Rekonstrukcija i/ili dogradnja plinske instalacije

Rekonstrukcija i/ili dogradnja plinske instalacije podrazumjeva sve promjene na plinskoj instalaciji u odnosu na važeći strojarski projekt plinske instalacije, uključujući i zamjenu plinskih trošila novima. Vlasnik građevine priključene na plinski distribucijski sustav je sukladno Mrežnim pravilima plinskog distribucijskog sustava (NN 50/18, NN 88/19, NN 36/20) dužan o svim nakandnim promjenama na plinskoj instalaciji obavijestiti operatora distribucjiskog sustava pri čemu prilaže novi strojarski projekt plinske instalacije izrađen od strane ovlaštenog inženjera strojarstva.

Ukoliko se rekonstrukcijom i/ili dogradnjom plinske instalacije mjenjaju parametri energetskih uvjeta i energetske suglasnosti, potrebno je podnijeti i zahtjev za izdavanjem novih energetskih uvjeta, a sukladno tome i energetske suglasnosti.

Radove na plinskim instalacijama izvodi izvođač ovlašten od strane operatora distribucjiskog sustava, a isti je dužan prijaviti radove operatoru prije njihova početka nakon čega operator predmetnoj građevini privremeno obustavlja isporuku plina. Ovlašteni izvođač po završetku radova podnosi pisanu prijavu o završetku istih. Operator distribucijskog sustava će s ciljem ispitivanja nepropusnosti i ispravnosti plinske instalacije, ispravnosti plinskih trošila i sustava za odvod produkata izgaranja privremeno uspostaviti isporuku plina. Nakon što su zadovoljeni svi parametri ispravnosti i utvrđena usklađenost izvedenog stanja s tehničkom dokumentacijom, isporuka plina biti će trajno uspostavljena.

  • Obrazac ispitnog izvještaja proširene plinske instalacije i/ili rekonstruiranog kućnog priključka (PDF)
  • Obrazac ispitnog izvještaja naknadno prijavljenih plinskih trošila (PDF)

 

izvor: https://www.hep.hr/plin/pristup-mrezi/promjene-na-plinskom-prikljucku-ili-plinskoj-instalaciji/rekonstrukcija-i-ili-dogradnja-plinske-instalacije/1863

 

Kvaliteta i pouzdanost!

Ožvald plin specijaliziran je za servisiranje plinskih bojlera! Vrhunska usluga po realnim cijenama!

10 000+ Odrađenih servisa

“Ekipa iz Ožvald plina napravila je izvrstan posao i popravila mi stari plinski bojler!”

Ivana Mehinić

“Brzo. Povoljno. Kvalitetno.

Bez zamjerke za servisere iz Ožvald plina!”

Sara Kahrić

Ne čekajte zadnji tren!

Uređaje za grijanje treba redovno pregledavati i servisirati kako bi Vam pružili optimalan rad i maksimalnu iskoristivost energije!