Kondenzacijska tehnika

BOSCH I OŽVALD PLIN – najbolja rješenja za Vaš dom!

KontaktPonuda bojlera

Zemni plin je fosilni energent, koji i ubuduće još ima značajnu ulogu. Naime, zemni plin ima veliku ogrjevnu vrijednost, izgara s malenim emisijama i u nadolazećim će godinama biti i dalje na raspolaganju. Pomoću tehnološki razvijenih plinskih kondenzacijskih uređaja iz Boscha, potencijal ovog izvora energije može se koristiti uz minimalne gubitke. Jer, ne koristi se samo energija koja se oslobađa izgaranjem, nego dodatno i toplina uslijed kondenzacije vodne pare sadržane u dimnim plinovima. Time se ostvaruju značajne uštede energije, a plinska kondenzacijska tehnika je na temelju svoje učinkovitosti izuzetno prijateljska prema okolišu.

Pametno rješenje

Veća iskoristivost zemnog plina!

2 vrste energije

Energija nastala izgaranjem zemnog plina, ali i toplina nastala kondenzacijom vodene pare iz dimnih plinova!

~

Sigurnost i ušteda

BOSCH garantira kvalitetu i sigurnost te manji gubitak energije koji vodi do uštede!

NAČELO RADA

Prilikom izgaranja, vodik sadržan u plinu veže se s kisikom iz zraka stvarajući vodenu paru. Ova vodena para sadrži toplinsku energiju, koja se kod konvencionalnih sustava grijanja gubi jer vodena para odlazi kroz dimnjak. Nasuprot tome, kondenzacijski uređaji Bosch ovu energiju koriste: još u uređaju pretvaraju vodenu paru u kondenzat, a pritom dobivenu toplinu odvode u krug grijanja. To se postiže pomoću energetski učinkovitog izmjenjivača topline kondenzacijskog uređaja. Preduvjet instalacije je dimnjak otporan na vlagu ili poseban dimovodni pribor.

NAJVEĆA UČINKOVITOST I U STARIM OBJEKTIMA

Moderni konvencionalni uređaji za grijanje s priključkom na dimnjak ostvaruju stupanj iskorištenja od maksimalno 93%. Međutim, kod inteligentne plinske kondenzacijske tehnike Bosch izmjeren je stupanj iskorištenja od 109%, što je ostvareno iskorištenjem energije dobivene kondenzacijom. Ujedno, to objašnjava zašto je stupanj iskorištenja izražen vrijednošću većom od 100%. 
Kondenzacijska tehnika Bosch namijenjena je i starogradnji. Pritom je preporučljiva temperatura povrata ispod 57°C. To je bez problema ostvarivo uz primjenu odgovarajućih mjera izolacije i sniženjem temperaturne razine sredstva u sustavu grijanja.

ODLIČAN IZBOR

S BOSCH KONDENZACIJSKOM TEHNIKOM NE MOŽETE POGRIJEŠITI!

KONTAKTIRAJTE NAS S PITANJIMA I UKLONITI ĆEMO VAŠE DILEME!

Upit o proizvodu

Zbog potrebnih dodantih informacija molimo da nam postavite pitanja uz proizvod!
Vaš upit bit će obrađen vrlo brzo. Javiti ćemo Vam se povratno!