Sanacija dimnjaka

ULOGA DIMNJAČARA – OBRATITI POZORNOST

Kondenzacijski plinski bojleri mogu biti spojeni:
– na dimnjak
– na fasadu (uz bojler se isporučuje odgovarajući fasadni dimovodni komplet)

Kao i kod zidnih plinskih bojlera prije odluke o kupnji potrebno je pozvati okružnog dimnjačara kako bi provjerio ispravnost i funkcionalnost istog te provjerio uvijete za rad u prostoriji u kojoj će se nalaziti novi uređaj. Ukoliko su minimalni uvjeti zadovoljeni dimnjačar izdaje pozitivni nalaz na osnovu kojeg se kasnije vrši ovlaštena montaža i puštanje u pogon uređaja.
NAPOMENA: Područnog dimnjačara u gradu Zagrebu možete naći na web stranicama sekcije dimnjačara udruženja obrtnika grada Zagreba.

Za razliku od klasičnih plinskih bojlera, kondenzacijski bojleri rade u niskotemperaturnom režimu rada što rezultira niskom temperaturom dimnih plinova. Iz tog se razloga dimovodni sistemi izrađuju od specijalne vrste plastike koja podnosi temperature do 120°C. Sve komponente dimovodnog sistema moraju biti certificirane kako bi sistem radio ispravno i sigurno

U slučaju da se postojeći dimnjak zbog dotrajalosti ne može sanirati umetanjem plastičnih cijevi za kondenzacijski sistem, nakon dozvole područnog dimnjačara, može se izvest priključak na vanjski zid.